hamarosan

HEGYVIDÉKI KALANDOK PUBLIKÁLÁSA

ifj. Kulcsár József webnaplója
ugrás a...  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,  ...oldalra

Ez nem egy hegymászó klub honlapja, ez egy baráti társaság blogja, akik szeretnek a hegyek között lenni! Itt olvashatsz túráinkról, kalandjainkról, mászásainkról, megjárt csúcsok meghódításairól. Amennyiben érdekel a téma jó böngészést, olvasgatást!

 ,,…követni a kijelölt ösvény kanyargását, feljutni a havasi legelőkre és az alpesi rétekre, egyensúlyozni a morénák kövein, megvetni lábunkat a gleccseren, átlépni egy jéghasadékon, felmászni egy hófolyosón, óvatosan végigmenni egy hegygerincen, mely természetesen a csúcshoz vezet...”

Friss bejegyzések

Mi az a klettersteig?

A Via Ferrata vagy Klettersteig az Alpok meredek, nehezen járható szikláin drótkötéllel kiépített útbiztosító rendszer, amely a veszélyes szakaszoknál is teljes biztonságot nyújt. Alattunk sokszor szédítő mélység tátong, fölénk függőleges sziklafal tornyosul. Az előrejutást mesterséges fogások, létrák, hidak segítik, biztonságunkat az utak mentén végighúzódó drótkötelek garantálják. Ezeken a túráinkon érezhetjük igazán a hegyek erejét és az ember kicsinységét a természet nagyságához képest, és egészen újszerű fogalmat kapunk a hegyek olykor megközelíthetetlen, vad és vadságában is gyönyörű világáról.

OSZTRÁK ALPOK 2

"Megtiszteltetésnek vettem, hogy segíthettem e könyv létrejöttében, igazi élmény volt számomra egy-egy klettersteig felderítése. Nagyon örülök, hogy egy-két fotóm bekerült ebbe az egyedi vasalt utakat összefoglaló hegymászókönyvbe." (K.J.)

Bejegyzések archívuma

A hegy

Az óceánok mélyéből előtörve, vagy a Föld közepéből előbukkanva a magmából; erodálódva, elhasználva, megöregedve és megformázva; a gleccserek jégtakaróival borítva vagy kitéve szélnek és esőnek; megszállva, belakva vagy egyszerűen csak bejárva: sok hegy létezik és mind nagyon változatos. A megszámlálhatattlan arcú mindig meglepő, az ember képzeletét állandóan izgató hegyek vonzók és fenyegetők -egyszerre jelentenek menedéket és veszélyt, védelmet és nyugalmat. Forrásai a jóllétnek és néha a halálnak. Elmesélik nekünk a Föld történetét és így az ember történetét is végigkísérik. Kényelmes barlangok, vadakban gazdag erdők és fiatalító hatású vizek birodalma; civilizációkat elválasztó természetes határ... Álom és valóság van jelen, keveredik vagy csap össze a magas területeken. Úgy tűnik, mintha azért lennének helyükön, hogy kijelöljék a kontinenseket, ritmust vigyenek a síkságok egyformaságában. Az élet finom egyensúlyokból áll.

Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...

süti beállítások módosítása